Bộ lọc tìm kiếm

Tải văn bản

Lưu trữ Góp ý

  • Thuộc tính
  • Nội dung
  • Tiếng anh
  • Lược đồ

BỘ NÔNG NGHIỆP VÀ PHÁT TRIỂN NÔNG THÔN
CỤC QUẢN LÝ CHẤT LƯỢNG NÔNG LÂM SẢN VÀ THỦY SẢN

-------

CỘNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM
Độc lập - Tự do - Hạnh phúc
---------------

Số: 2144/QLCL-CL1
V/v hướng dẫn chứng nhận xuất khẩu thủy sản sang Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU

Hà Nội, ngày 10 tháng 11 năm 2017

 

Kính gửi:

- Các Trung tâm Chất lượng nông lâm thủy sản vùng;
- Các Doanh nghiệp xuất khẩu thủy sản sang Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU.

Cục Quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản nhận được thông báo của Cục Thủy sản Thái Lan về đề nghị cấp chứng thư cho sản phẩm thủy sản và nhuyễn thể hai mảnh vỏ của Việt Nam xuất khẩu vào Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU. Để đáp ứng yêu cầu của Thái Lan, Cục phổ biến tới các đơn vị một số nội dung như sau:

1. Các Doanh nghiệp xuất khẩu thủy sản sang Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU:

- Chủ động liên hệ với nhà nhập khẩu Thái Lan để có thêm thông tin chi tiết, tránh các vướng mắc khi xuất khẩu sản phẩm thủy sản, nhuyễn thể hai mảnh vỏ vào thị trường này;

- Cung cấp đầy đủ những thông tin về lô hàng thủy sản, nhuyễn thể hai mảnh vỏ xuất khẩu vào Thái Lan để chế biến xuất khẩu sang EU khi thực hiện thủ tục đăng ký kiểm tra, chứng nhận tại các Trung tâm Chất lượng nông lâm thủy sản vùng.

2. Các Trung tâm Chất lượng nông lâm thủy sản vùng:

- Thực hiện kiểm tra và cấp chứng thư cho các lô hàng thủy sản, lô hàng nhuyễn thể hai mảnh vỏ xuất khẩu vào Thái Lan để chế biến xuất khẩu sang EU theo mẫu tại phụ lục gửi kèm kể từ ngày ban hành công văn.

Trong quá trình triển khai, đề nghị các đơn vị kịp thời báo cáo các khó khăn, vướng mắc về Cục để được xem xét giải quyết./.

 

 

Nơi nhận:
- Như trên;
- Cục trưởng (để b/c);
- VASEP;
- Lưu VT, CL.

KT. CỤC TRƯỞNG
PHÓ CỤC TRƯỞNG




Ngô Hồng Phong

 

MINISTRY OF AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT - SOCIALIST REPUBLIC OF VIET NAM NATIONAL AGRO-FORESTRY-FISHERIES QUALITY ASSURANCE DEPARTMENT (NAFIQAD)

BRANCH ………….

Address: …………………………………………

Tel: ……………… Fax: ……………. E-mail: …………….

HEALTH CERTIFICATE

FOR FISH AND FISHERY PRODUCTS ORIGINATED FROM VIETNAM INTENDED FOR EXPORT TO THAILAND FOR FURTHER PROCESSING FOR EXPORT TO EU

Reference No: ………

I. Consignment information:

Name of Consignor :

Address :

Tel :

Name of Consignee:

Address :

Tel :

Description of commodity with HS code:

Country of destination:

Place of loading:

Date of departure:

Temperature of product:

Mean of transport:

Identification of container / Seal number:

Quantity:

No

Species (Scientific name)

Type of packages

Number of packages

Net weight (kg)

 

 

 

 

 

Name of the Establishment :

 

 

 

Address :

 

 

 

Approval Number :

 

 

 

II. Health Attestation:

I, the undersigned, declare that I am aware of the relevant provisions of Regulations (EC) No 178/2002, (EC) No 852/2004, (EC) No 853/2004 and (EC) No 854/2004 and certify that the fishery products described above were produced in accordance with those requirements, in particular that they:

- come from (an) establishment(s) implementing a programme based on the HACCP principles in accordance with Regulation (EC) No 852/2004;

- have been caught and handled on board vessels, landed, handled and where appropriate prepared, processed, frozen and thawed hygienically in compliance with the requirements laid down in Section VIII, Chapters I to IV of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004;

- satisfy the health standards laid down in Section VIII, Chapter V of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 and the criteria laid down in Regulation (EC) No 2073/2005 on microbiological criteria for foodstuffs;

- have been packaged, stored and transported in compliance with Section VIII, Chapters VI to VIII of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004;

- have been marked in accordance with Section I of Annex II to Regulation (EC) No 853/2004;

- the guarantees covering live animals and products thereof, if from aquaculture origin, provided by the residue plans submitted in accordance with Directive 96/23/EC, and in particular Article 29 thereof, are fulfilled; and

- have satisfactorily undergone the official controls laid down in Annex III to Regulation (EC) No 854/2004.

Date:

Stamp

 

Official inspector
Name (in capitals) / qualification and title
Signature

 

MINISTRY OF AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT - SOCIALIST REPUBLIC OF VIET NAM NATIONAL AGRO-FORESTRY-FISHERIES QUALITY ASSURANCE DEPARTMENT (NAFIQAD)

BRANCH ………..

Address: ………………………………….

Tel: ………….. Fax: ……………. E-mail: ………………

HEALTH CERTIFICATE

FOR BIVALVE MOLLUSCS PRODUCTS ORIGINATED FROM VIETNAM INTENDED FOR EXPORT TO THAILAND FOR FURTHER PROCESSING FOR EXPORT TO EU

Reference No: ………

I. Consignment information:

Name of Consignor :

Address :

Tel :

Name of Consignee:

Address :

Tel:

Description of commodity with HS code:

Country of destination:

Place of loading:

Date of departure:

Temperature of product:

Mean of transport:

Identification of container / Seal number:

Quantity:

No

Species (Scientific name)

Type of packages

Number of packages

Net weight (kg)

 

 

 

 

 

Name of the Establishment :

 

 

 

Address :

 

 

 

Approval Number :

 

 

 

II. Health Attestation:

I, the undersigned, declare that I am aware of the relevant provisions of Regulations (EC) No 178/2002, (EC) No 852/2004, (EC) No 853/2004 and (EC) No 854/2004 and certify that the fishery products described above were produced in accordance with those requirements, in particular that they:

- come from (an) establishment(s) implementing a programme based on the HACCP principles in accordance with Regulation (EC) No 852/2004;

- have been harvested from the production area(s) that has (have) been classified in accordance with Regulation (EC) No 852/2004;

- have been caught and handled on board vessels, landed, handled and where appropriate prepared, processed, frozen and thawed hygienically in compliance with the requirements laid down in Section VIII, Chapters I to IV of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004;

- satisfy the health standards laid down in Section VIII, Chapter V of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004 and the criteria laid down in Regulation (EC) No 2073/2005 on microbiological criteria for foodstuffs;

- have been packaged, stored and transported in compliance with Section VIII, Chapters VI to VIII of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004;

- have been marked in accordance with Section I of Annex II to Regulation (EC) No 853/2004;

- the guarantees covering live animals and products thereof, if from aquaculture origin, provided by the residue plans submitted in accordance with Directive 96/23/EC, and in particular Article 29 thereof, are fulfilled; and

- have satisfactorily undergone the official controls laid down in Annex III to Regulation (EC) No 854/2004.

The production area(s) for this consignment was (were) ...(please specify)...

Date:

Stamp

Official inspector
Name (in capitals) / qualification and title
Signature

 

Nội dung văn bản đang được cập nhật

Công văn 2144/QLCL-CL1 năm 2017 hướng dẫn chứng nhận xuất khẩu thủy sản sang Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU do Cục quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản ban hành

Số hiệu: 2144/QLCL-CL1
Loại văn bản: Công văn
Nơi ban hành: Cục quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản
Người ký: Ngô Hồng Phong
Ngày ban hành: 10/11/2017
Ngày hiệu lực: Đã biết
Tình trạng: Đã biết
Văn bản được hướng dẫn - [0]
Văn bản được hợp nhất - [0]
Văn bản bị sửa đổi bổ sung - [0]
Văn bản bị đính chính - [0]
Văn bản bị thay thế - [0]
Văn bản được dẫn chiếu - [0]
Văn bản được căn cứ - [0]
Văn bản liên quan ngôn ngữ - [0]

Văn bản đang xem

Công văn 2144/QLCL-CL1 năm 2017 hướng dẫn chứng nhận xuất khẩu thủy sản sang Thái Lan để chế biến xuất khẩu vào EU do Cục quản lý chất lượng nông lâm sản và thủy sản ban hành

Văn bản liên quan cùng nội dung - [3]
Văn bản hướng dẫn - [0]
Văn bản hợp nhất - [0]
Văn bản sửa đổi bổ sung - [0]
Văn bản đính chính - [0]
Văn bản thay thế - [0]
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Tài khoản để biết được tình trạng hiệu lực, tình trạng đã bị sửa đổi, bổ sung, thay thế, đính chính hay đã được hướng dẫn chưa của văn bản và thêm nhiều tiện ích khác
Loading…